EDO VE1 - Altius VE2

Toegevoegd op 18 november 2012 om 00:00 door Ron Van Fessem
Whatsapp Facebook Twitter

Zaterdag 17 november, 11.30 uur, een wat troosteloze dag waarbij het weer niet echt optimaal was.
Op het menu stond de voor ons eerste echte topper. Wij als nummer 3 uit de competitie waren gastheer voor de nummer 4, Altius uit Hilversum. Altius heeft een leuk team, en draait eigenlijk elk jaar bovenin de ranglijst mee, ondanks dat zij, net zoals wij een echt veteranenteam zijn. Niet een elftal dat wekelijks wordt aangevuld met jonkies van onder de 30.

De wedstrijd zou worden geleid door onze eigen Ruud, wegens het ontbreken van een scheidsrechter. Toch zou het voor zowel Ruud, als ons fijn zijn als Ruud weer eens mee kan spelen, maar wie weet kan dat over 2 weken.

Het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de meer dan prima spelende keeper van de gasten, al kon Michael toch een gaatje vinden en ons op voorsprong zetten. Het tweede kwartier was wederom eenrichtingsverkeer, maar zowel paal, lat en enkele verdedigers zorgden dat het eerste half uur voor ons was.

Na dat half uur kwam de technisch begaafde diepe spits van de gasten tot schieten, waarbij de bal, die erg houdbaar was keurig onder me heen rolde. Ik zou er een heel verhaal omheen kunnen breien, over een vlammend hard, gemikt schot. Of een droge knal die ik niet heb zien aankomen, of wat dan ook.
Dat doe ik niet, ik zie het positiever, de bouw van mijn ranke lichaam maakt dat ik geen grote last heb van zwaartekracht :-)

Na deze blunder zette Frans ons gelukkig weer op voorsprong waarna we de thee konden gaan opzoeken.

De tweede helft begon voor Altius dramatisch, binen 10 minuten hadden Jurgen en Boris de stand naar 4-1 getild.

Met deze veilige marge was het tijd voor een nog grotere blunder van mijn kant. Een vrij simpel rollertje glipte door mijn handen, en uiteraard ook door mijn wijd geopende benen. Zo zie je ze niet vaak, tenzij je komt kijken bij de veteranen van EDO en ik in het doel sta.

Uiteraard rook Altuis kansen, en probeerde keer op keer van afstand te scoren, maar warempel kon ik een enkele bal wel tegenhouden, of gingen de schoten naast.

Aan de andere kant was het uiteindelijke niet meer te doen voor de keeper van Altuis en konden Jurgen en Patrick de stand naar 6-2 tillen, wat tevens de eindstand betekende.

Jurgen, bedankt voor je inzet, hopelijk kunnen we als het nodig is nog een keer een beroep op je doen.

Tot over 2 weken.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs