EDO VE1 - VVJ VE

Toegevoegd op 3 maart 2013 om 00:00 door Ron Van Fessem
Whatsapp Facebook Twitter

Het heeft even geduurd maar ook de veteranen hebben weer een officiele wedstrijd in de benen. Helemaal zeker zijn we er niet van maar volgens een aantal van ons is het de eerste wedstrijd van 2013. Om half 12 mocht er worden afgetrapt voor de returnwedstrijd tegen het "oudemannenelftal" van de buren, VVJ.

De heenwedstrijd eindigde in een klinkende 7-1 overwinning, voor VVJ welteverstaan.

Aangezien we weer eens zwaar onderbezet zijn werd oudgediende Tjeerd bereid gevonden om mee te spelen aangezien Kees (rug) Marco (knie) Patrick (vakantie) Ton (hand) Leo (sinkhole) en Luuk (onbekend) er niet zouden zijn.

Er zou worden gestart met de volgende spelers:

Voerhoede : Gerrit en Boris.
Midddenveld : Frits, Frans Tjeerd en Michael.
Achterhoede : Henk, Edwin, Ruud en Dennis.
Doel : Ron.

Bij aanvang van deze wedstrijd bezet VVJ de 2de plaats en staan wij op een veilige 7de plaats in de ranglijst.

Na het beginsignaal van Wout begonnen we met de bal rustig rondspelen en het zoeken naar een gaatje in de verdediging van de tegenstander. Boris, onze loper werd keer op keer bedient door Frans en Tjeerd maar werd vrijwel even zo vaak wegens vermeend buitenspel afgevlagd en gefloten. Laten we het er op houden dat de bezoekende grensrechter nog even aan de snelheid van Boris.

Want zie daar, na een kwartiertje werd hij wederom gelanceerd en mocht hij wel doorgaan, wat leidde tot de 1-0. Voor mij is dat heel prettig want dat betekend dat als ik een ketser maak, en dat gebeurt me regelmatig, we niet direct achter de feiten aan lopen.
Gelukkig maakte ik in de eerste helft geen fouten waardoor we met een geflatteerde 1-0 de thee mochten gaan drinken.

Na de rust, en het opwekkende praatje van Cor zijn we eigenlijk doorgegaan met wat we in de eerste helft al prima dede. Druk zetten, de bal rond spelen, de tegenstander niet aan de bal laten komen en zelf de aanval zoeken. En het harde werken heeft z'n vruchten afgeworden. 2-0 via Boris na een splijtende pass van Frans en 3-0 via een beslissende pass van linkspoot Frits.
Michael zorgde 10 minuten voor het einde voor 4-0.

10 minuten lang heb ik staan bibberen en zeweten in het doelgebied, zou ik, zou ik?

Na het verlossende fluitsignaal mocht ik inderdaad. Voor het eerst in hele lange tijd een clean sheet, dat komt niet al te vaak voor :-)

Prima wedstrijd, goed gevoetbald tegen een zeer sportief VVJ, mannen bedankt.
Volgende week uit bij CDW, ongeslagen koploper. Wij zijn weer een plekje gestegen.
Tot volgende week.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs