Rievierwijkers VE1 - EDO VE1

Toegevoegd op 11 november 2012 om 00:00 door Ron Van Fessem
Whatsapp Facebook Twitter
Omdat belofte (aan Gerrit) schuld maakt, en ik het eigenlijk ook heel erg leuk vind om te doen zal ik vanaf dit weekeinde weer proberen elke wedstrijd te verslaan, te analyseren, of anderszins op het digitale papier te zetten.
Het kwam er de afgelopen weken niet van, maar als het goed is behoort dat tot de achterliggende tijd.

Eerst maar even een update, en daarna het wedstrijdverslag.
Voor aanvang van de wedstrijd staan we keurig op de 4de plaats, 6 wedstrijden gespeeld, 10 punten, 16 doelpunten voor en 15 tegen. Wat dat betreft gaat het allemaal wel voor de wind, maar kennen we ook tegenslagen, met name in de (wederom) personele bezetting.

Marco S is op de training dusdanig geblesseerd dat hij voorlopig niet kan spelen, Kees M zit ook in de lappenmand, en de multifunctionele aanwinst van ODIN, Leo van Vliet is inmiddels aangemeld bij Interpol.
Op mail reageert hij niet, al is dat binnen ons elftal niet zo heel vreemd, op trainingsavonden is hij ook niet aanwezig, laat staan op wedstrijddagen.

Tot zover de nutteloze, aanvullende informatie.

Dan de wedstrijd. Ruud zou helaas ontbreken, wegens het ontbreken van een vlaghanteerder bij EDO 1 zou Ruud deze taak op zich nemen, waardoor hij wederom niet bij ons kon meespelen.
Wat zou het toch fijn zijn als iedereen binnen EDO eens verder zou kijken dan zijn eigen elftal.

Gelukkig waren Dennis R, de zogeheten DVP van EDO, en Sjef P bereid om een potje mee te spelen.
Het elftal van Sjef was vrij, en Dennis had nog lucht voldoende over na het bankzitavontuur bij zijn team. Heren, bedankt voor jullie inzet en energie.

De voorbereiding.

Vrijdagavond zou Marco S een jubileum vieren in de kantine, samen met zijn vrouw was de 100 jaar bereikt. Naar eigen zeggen is Marco 39 geworden, maar ziet zijn vrouw er toch stukken jonger uit dan de leeftijd van Marco doet vermoeden. Een aantal van ons elftal waren ook getuige van dit jubileum, en hebben we het onder het genot van radijsjes, stengels bleekselderij en wortelsap later en later zien worden. Hoe laat precies weet niemand, maar de meesten van ons hebben in ieder geval nog wel wat kunnen slapen voordat we moesten aantreden op de Koningsweg.

De wedstrijd.

Om 15.00 uur mochten we aantreden op het veld van Rivierwijkers, waar helaas voor ons al 2 wedstrijden waren uitgevochten, wat de kwaliteit van dit stuk ongerepte natuur niet ten goede kwam.
Wat een knollentuin, met als triest hoogtepunt 2 zuigende moddelvlaktes in de doelgebieden. Aangezien ik weer eens in het doel mocht staan en eigenlijk niet veel te doen heb gehad was het zaak om te blijven bewegen, tenzij ik wilde wegzakken in de op drijfzand lijkende modderpoeltjes.

Op de plaatsen waar nog wel gras was te zien was het eigenlijk niet veel beter, gewoon een heel zwaar veld om op te spelen.

Toch lukte dit nog wel redelijk, want na een minuut of 10 zette Boris ons op een 0-1 voorsprong. Na enkele kansen om zeep te hebben geholpen was het de thuisploeg die gevaarlijk voor mijn doel kon komen. Dat dachten een aantal medespelers ook, waarop 3 man mij ging helpen met het afdekken van de korte hoek, maar de inlopende spits ongedekt de bal mocht aannemen en de stand gelijk trok.

Na de rust was het Dennis R die, na een mooie doorkopbal van Boris ons weer op voorsprong zette. De gelijkmaker was vrijwel identiek aan die van de eerste, alles en iedereen lette op de man met de bal, maar niet op de inlopende spits.

De 3-2 was mijn fout, er mag natuurlijk nooit worden gescoord in de korte hoek, maar het gebeurde wel.

Gelukkig voor mij zette Edwin ons, na een beetje op avontuur te zijn gegaan, met een zwabberschot, wat ook nog een beetje van richting werd veranderd ons weer naast de tegenstander.
Dit betekende ook de einduitslag.

Er had meer ingezeten, maar datzellfde kan ook worden gezegd van de tegenstander.
Ondanks het gelijkspel zijn we weer gestegen naar plaats 3.
Volgende week thuis tegen de nummer 4 Altius, tot dan.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs